SHUUZ voor particulieren

Doe iets goeds met gebruikt schoeisel en help daarmee mensen, ontlast het milieu en verdien een extraatje!


Het SHUUZ proces in beeld gebracht


Deelnemersaccount aanleggen Grote doos inpakken Pakket versturen Opbrengst behouden of doneren


Het SHUUZ proces in het kort

Na het aanleggen van een gebruikersaccount kunt u gratis gefrankeerde pakketzegels downloaden en printen. U kunt uw oude schoenen thuis comfortabel inpakken en in een geschikte grote doos stoppen.

Met de door SHUUZ reeds gefrankeerde postzegel kunnen pakketten GRATIS worden afgeleverd bij het postkantoor, een afgiftepunt of een postpakstation.

Met de door SHUUZ reeds gefrankeerde postzegel kunnen pakketten GRATIS worden afgeleverd bij het postkantoor, een afgiftepunt of een bezorgpunt.

Een korte tijd later wordt de inhoud van de doos met schoenen nagekeken en de opbrengst van de schoenen wordt direct bijgeschreven op uw gebruikersaccount. U ontvangt een e-mailbericht en kunt dan zelf bepalen wat u op dat moment met het geld wilt doen - houden of doneren.


Schrijf je nu gratis in en doe mee!Het SHUUZ proces in detail

Een deelnemersaccount aanmaken, je uitgesorteerde schoenen in een grote doos stoppen. Kostenloos de volle doos versturen en de opbrengst zelf houden of doneren.


Deelnemersaccount aanmaken

Grote doos vullen

Doos versturen

Opbrengst zelf houden of doneren
Deelnemersaccount aanmaken

Deelnemersaccount aanmaken


U heeft de beslissing genomen om bij SHUUZ mee te doen. Daarover verheugen wij ons zeer! Voordat we u uitleggen hoe eenvoudig SHUUZ werkt, lees eerst nog deze informatie: Deelname aan SHUUZ is volledig gratis en brengt geen verplichtingen met zich mee!


Om de opbrengst van de schoenen (zie SHUUZ calculator) juist te kunnen toewijzen, hebben we een korte schriftelijke inschrijving nodig, die u in een paar stappen kunt doorvoeren. Na uw registratie ontvangt u de toegangsgegevens tot uw persoonlijke SHUUZ-gebruikersaccount. Hierin kunt u uw gegevens beheren, uw reeds gefrankeerde pakketzegels printen en uw verzamelde opbrengst bekijken en toewijzen.

Informatie tot de algemene verordening persoonsgegevensDe SAMMEL MIT GmbH is de initiatiefnemer van SHUUZ en neemt de bescherming van persoonsgegevens zeer serieus. We willen dat u weet wanneer we welke gegevens opslaan en hoe we ze gebruiken. Wij hebben technische en organisatorische maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de wettelijke voorschriften inzake gegevensbescherming zowel door ons als door externe dienstverleners met wie SAMMEL MIT service samenwerkt, worden nageleefd. De naleving van de wetgeving op het gebied van gegevensbescherming wordt voortdurend gecontroleerd.


Grote doos pakken

pakket pakken


Een standaard stevige (grote) kartonnen doos is voldoende voor het vervoer van de schoenen. In de meeste gevallen heeft elk huishouden geschikte dozen, bijvoorbeeld van een postorder of van de laatste verhuizing. Tip: Als u geen eigen doos bij de hand heeft, kunt u bij winkeliers in de buurt of bijvoorbeeld de lokale supermarkt. Ze zijn meestal blij dat ze de dozen niet zelf moeten weggooien.


In de doos mogen uitsluitend schoenen ingepakt worden! Bij het verpakken van de doos moeten de volgende regels in acht genomen worden:

  1. De schoenen mogen niet kapot zijn. De schoenen worden nog door andere mensen doorgedragen - aldus geschikt zijn voor een tweede drager!

  2. Indien mogelijk de schoenen per paar in de doos inpakken (de schoenen hoeven niet als paar aan elkaar verbonden te worden).

  3. Heel belangrijk: de doos moet meer als 7 kilo met nog draagbare schoenen bevatten (7 kilo exclusief het gewicht van de doos) en niet meer als 31 kilogramm schoenen per doos bevatten. Anders kan geen opbrengst worden uitbetaald.

Let op: Alstublieft geen motorlaarzen, inline-Skates, skischoenen, schaatsen of andere niet dagelijks draagbare schoenen, aan ons versturen. Waar het om gaat, zijn dagelijks te dragen schoenen om op te lopen in alle maten: dames-, heren- en kinderschoenen, zowel zomer als ook winterschoenen. Ook graag gezien zijn regenlaarzen, snowboots, sportschoenen en sandalen, enz.Informatie mbt het maximale gewicht en -afmetingenvolgende gewichtsvoorschriften en doosafmetingen moeten in acht genomen worden: DHL verzend vervoert voor ons dozen tot een maximum gewicht van 31,5 kg per stuk. De grootte van een doos met de door ons beschikbare gestelde pakketzegels zijn geldig voor pakketten met een afmeting tot 120 x 60 x 60 cm. Als je meer schoenen hebt dan in de doos passen, kun je gewoon meerdere dozen gebruiken.


Pakket verzenden

Paket verzenden


De doos voor SHUUZ is dichtgeplakt en klaar voor verzending. Het enige wat u nu nog hoeft te doen is de pakketzegel te printen die u in uw SHUUZ-gebruikersaccount kunt downloaden. Uw deelnemersnummer staat afgedrukt op het verzendetiket. Dit zorgt ervoor dat de opbrengst ook aan uw deelnemersaccount wordt toegeschreven.


Met de door SHUUZ reeds gefrankeerde postzegel kunnen pakketten GRATIS worden afgeleverd bij het postkantoor, een afgiftepunt of een postpakstation.

Met de door SHUUZ reeds gefrankeerde postzegel kunnen pakketten GRATIS worden afgeleverd bij het postkantoor, een afgiftepunt of een bezorgpunt.


Opbrengst houden of doneren

Opbrengst bouden of doneren


SHUUZ stelt zich tot doel te allen tijde een eerlijke en transparante opbrengst voor gebruikte schoenen te betalen.

SHUUZ stelt zich tot doel te allen tijde een eerlijke en transparante opbrengst te betalen voor gebruikte schoenen. De speciale SHUUZ calculator helpt bij het bepalen van de waarde van de ingezamelde schoenen per kilogram voordat ze worden verzonden. Deze waarde per kilo kan per doos afhankelijk van het totale gewicht dat in de doos zit, verschillen.


Kolping Recycling GmbH

Gemeinsam mit unserem Partner Kolping Recycling sorgen wir bei SHUUZ dafür, dass alle Abläufe fair und transparent sind.


Iedere SHUUZ-doos wordt bij Kolping Recycling gewogen en nagekeken. Zodra een doos is geregistreerd - meestal binnen 4 weken na verzending - ontvangt u een e-mailbericht. De opbrengstnota wordt nu opgeslagen in uw persoonlijke SHUUZ-gebruikersaccount.


Iedere SHUUZ-doos wordt bij Kolping Recycling gewogen en nagekeken. Zodra een doos is geregistreerd - meestal binnen 4 weken na verzending - ontvangt u een e-mailbericht. De opbrengstnota wordt nu opgeslagen in uw persoonlijke SHUUZ-gebruikersaccount. U bepaalt zelf wanneer het geld op uw rekening wordt overgemaakt.

In uw gebruikersaccount vindt u de nodige functies om het saldo van uw rekening te controleren en te beheren:


  • hoeveel opbrengst werd tot nu toe toegewezen

  • hoeveel opbrengst voor uitbetaling klaar staat

  • aan wie u tot nu toe de opbrengst heeft toegewezen/uitgekeerd

  • als ook aan wie u het zou willen toewijzen

  • en wie het actuele bedrag zal krijgen (behouden of doneren)

Iets goeds doen met gebruikte schoenen: Mensen helpen, milieu ontlasten en een extraatje verdienen!

Meer informatie over dit onderwerp vindt u in onze achtergrondinformatie. Als u nog vragen heeft, vindt u het juiste antwoord onder vragen en antwoorden. Daarnaast staan wij u graag telefonisch te woord of kunt u ons via E-mail bereiken. Hier vindt u alle contactgegevens.

Paul en Paula verklaren SHUUZ - Doe iets goeds met gedragen schoenen