SHUUZ voor instanties

SHUUZ is een zeer eenvoudig sociaal en ecologisch duurzaam fundraisingsconcept dat ook voor uw instelling (bijv. basisschool, kleuterschool, kinderopvang, creche, vereniging enz.) een leuke extra kan opleveren.


Hoe verloopt het deelnameproces van SHUUZ


Deelnemersaccount aanleggen Sociale netwerk/ mensen uit de omgeving activeren Schoenen in de instelling verzamelen Schoenen thuis verzamelen Pakket verzenden Uitbetalen van de opbrengst


Het SHUUZ proces in het kort

Na het aanleggen van een gebruikersaccount kunnen SHUUZ-informatie flyers worden gedownload en afgedrukken. Ook kunnen deelnamekaarten worden aangevraagd om ze bijvoorbeeld naar leerlingen, leden, ouders, sponsors, enz. te sturen. Dit zijn de mogelijke schoendoneerders uit de omgeving. De schoenendoneerders sorteren schoenen uit en kunnen de schoenen in de daarvoor opgestelde dozen in uw instelling deponeren (centrale collectie) of sturen zelf de gevulde grote! doos/ dozen direct op (decentrale collectie).


Met de door SHUUZ reeds gefrankeerde postzegel kunnen pakketten GRATIS worden afgeleverd bij het postkantoor, een afgiftepunt of een postpakstation.

Met de door SHUUZ reeds gefrankeerde postzegel kunnen pakketten GRATIS worden afgeleverd bij het postkantoor, een afgiftepunt of een bezorgpunt.

Zodra de grote dozen met schoenen in het sorteerbedrijf zijn aangekomen, wordt de kwaliteit van de schoenen vastgesteld en de daaruit voortvloeiende opbrengst van de schoenen direct bijgeschreven op het gebruikersaccount van uw instelling.


Hoe werkt Shuuz in de praktijk? We laten u kennismaken met de tips en trucs van succesvolle deelnemers. Over hoe u een duurzame en opbrengstgevende schoeneninzamelingsactie kunt uitvoeren: best practices - succesvolle acties


Kindertagesstätte "4 Jahreszeiten"

"Omdat de opbrengst altijd voor onze kleuterschool wordt ingezet, en het daardoor heel duidelijk wordt dat de kinderen van de kleuterschool daar direct wat aan hebben, zijn de ouders zeer bereid om schoenen te doneren. Door mond-tot-mondreclame werden andere mensen uit de stad zich bewust van de campagne en brachten ook hun schoenen naar onze kleuterschool. Onder hen waren veel oude mensen die hele tassen vol schoenen schonken voor de SHUUZ actie. "


Marita Baard, Hoofdjuf, Kindertagesstätte "4 Jahreszeiten", DommitzschHet SHUUZ proces in detail

Een deelnemersaccount aanleggen en uw mensen uit de omgeving informeren, om mee te doen aan het inzamelen. Kostenloos volle pakketen versturen en de opbrengt voor al ingezonden pakketten uit te laten betalen.


Deelnemersaccount aanleggen

Mensen uit de omgeving informeren

Schoenen verzamelen

Pakket verzenden

Opbrengst uitbetalen
Deelnemersaccount aanleggen

Deelnemersaccount aanleggen


De keuze is gemaakt en u wilt meedoen aan SHUUZ. Dat maakt ons erg blij! Voordat we uitleggen hoe eenvoudig het is om SHUUZ voor instellingen als Fundraisingconzept in te zetten, willen we eerst nog vermelden dat de deelname aan SHUUZ is volledig gratis en geen verplichtingen met zich meebrengt!


Om de opbrengst van de schoenen aan uw instelling te kunnen toewijzen, hebben wij een korte schriftelijke registratie nodig, die u hier in een paar stappen kunt doorvoeren. Na uw registratie ontvangt u de toegangsgegevens tot uw persoonlijke SHUUZ-gebruikersaccount. Hierin kunt u uw gegevens beheren, gepersonaliseerde flyers en gefrankeerde pakketzegels afdrukken, posters of deelnamekaarten aanvragen en uw totale opbrengst bekijken en uit laten betalen of op een andere wijze inzetten.

Informatie met betrekking tot de algemene verorderning gegevensbescherming. Die SAMMEL MIT GmbH is initiatiefnemer van SHUUZ en neemt de regels in verband met de algemene verordening gegevensbescherming zeer serieus. We willen dat u weet wanneer we welke gegevens opslaan en hoe we ze gebruiken. Wij hebben technische en organisatorische maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de wettelijke voorschriften inzake gegevensbescherming zowel door ons als door externe dienstverleners met wie SAMMEL MIT samenwerkt, worden nageleefd. De naleving van de wetgeving en de aanpassingen hierin worden voortdurend gecontroleerd.


Omgeving informeren

Omgeving informeren


Activeer de mensen in de omgeving. Ouders en grootouders, clubleden, en sponsors, … Er zijn veel mensen bereid om deze actie met gebruikte schoenen te ondersteunen: door hun oude schoenen (ook gebruikte kinderschoenen) mee te nemen naar uw instelling en in een grote verzameldoos te gooien of door ze zelf thuis in een grote doos in te pakken en naar het postkantoor te brengen.


Een ieder, die via jullie een infoflyer van SHUUZ krijgt kan de volle grote doos met schoenen direct zelf versturen.

Direct na aanmelding ontvangt u infoflyers met informatie over het "werven" van schoenendoneerders. Bijgesloten zijn tevens gefrankeerde pakketzegels. Op de pakketzegels is het verzamelnummer van uw instelling weergegeven, zo dat de opbrengst voor iedere ingestuurde kilo aan bruikbare schoenen automatisch aan uw deelnemersaccount wordt bijgeschreven.


Schoenen inzamelen (direkt ter plaatse en/of thuis)

Schoenen in de instelling verzamelen


U kunt zelf beslissen of u uw omgeving vraagt om uitsluitend zelf de grote pakketten met schoenen te versturen of dat u ook een inzamelpunt in uw instelling neer wilt zetten. De meest succesvolle instellingen van SHUUZ hebben (bijna) allemaal een inzamelpunt op locatie ter beschikking gesteld!


Schoenen bij de mensen thuis verzamelen


Een standaard stevige grote kartonnen doos is voldoende voor het versturen van de schoenen. Als u geen eigen grote doos bij de hand heeft, kunt u uw lokale middenstand of bijvoorbeeld bij de supermarkt vragen. Zij zijn meestal blij met deze vraag want zo hoeven ze de dozen niet zelf weg te gooien.


In de doos mogen uitsluitend schoenen ingepakt worden! Bij het verpakken van de doos moeten de volgende regels in acht genomen worden:

  1. De schoenen mogen niet kapot zijn. De schoenen worden nog door andere mensen doorgedragen - aldus geschikt zijn voor een tweede drager!

  2. Indien mogelijk de schoenen per paar in de doos inpakken (de schoenen hoeven niet als paar aan elkaar verbonden te worden).

  3. Heel belangrijk: de doos moet meer als 7 kilo met nog draagbare schoenen bevatten (7 kilo exclusief het gewicht van de doos) en niet meer als 31 kilogramm schoenen per doos bevatten. Anders kan geen opbrengst worden uitbetaald.

Let op: Alstublieft geen motorlaarzen, inline-Skates, skischoenen, schaatsen of andere niet dagelijks draagbare schoenen, aan ons versturen. Waar het om gaat, zijn dagelijks te dragen schoenen om op te lopen in alle maten: dames-, heren- en kinderschoenen, zowel zomer als ook winterschoenen. Ook graag gezien zijn regenlaarzen, snowboots, sportschoenen en sandalen, enz.Informatie met betrekking tot het maximale gewicht en afmetingen van het pakketMet de volgende maten en gewichten moet rekening gehouden worden: DHL NL vervoert dozen met een maximaal brutogewicht tot 31,5 kg per doos. De afmeting van de doos mag volgende maten hebben; 120 x 60 x 60 cm. Het hele project is voor een ieder meer waard op het moment dat er voor grote dozen tot deze afmeting met een maximaal gewicht (inclusief het gewicht van de doos) tot 31,5 KG wordt gevuld. Wie meer schoenen heeft, kan meerdere dozen vullen.


Pakket verzenden

Pakket verzenden


De doos voor SHUUZ is vol: dan graag goed dichtplakken en zo is de doos klaar om te verzenden. Nu moet er alleen nog een pakketzegel op geplakt worden. Op de pakketzegel staat een nummer, deze correspondeert met het project waar u aan deelneemt. Op deze wijze kunt u er zeker van zijn dat de opbrengst van dit volle pakket met schoenen ten goede komt aan de instelling waarvoor u heeft verzameld. Deze pakketzegels verkrijgt u via het gebruikersaccount bij SHUUZ.


Met de door SHUUZ reeds gefrankeerde postzegel kunnen pakketten GRATIS worden afgeleverd bij het postkantoor, een afgiftepunt of een postpakstation.

Met de door SHUUZ reeds gefrankeerde postzegel kunnen pakketten GRATIS worden afgeleverd bij het postkantoor, een afgiftepunt of een bezorgpunt.


Opbrengst uitbetalen

Opbrengst uitbetalen


SHUUZ verplicht zich ertoe te allen tijde een eerlijke en transparante betaling voor de gebruikte schoenen te waarborgen.

SHUUZ verplicht zich ertoe te allen tijde een eerlijke en transparante betaling voor de gebruikte schoenen te waarborgen. De speciale SHUUZ calculator helpt, om de geldopbrengst van het ingezamelde schoeisel per doos en zo ook per kilogram vóór verzending te meten (let op: het gewicht van de doos levert geen opbrengst.


Kolping Recycling GmbH

Samen met onze partner Kolping Recycling zorgen we er bij Shuuz voor, dat alle processen eerlijk en transparant zijn.


Iedere SHUUZ doos wordt bij Kolping Recycling gewogen en gevalideerd. Zodra een ingezonden doos dit proces doorlopen heeft, - meestal binnen 4 weken na het versturen - ontvangt u een E-Mail. De verrekening is vanaf dit moment toegevoegd aan uw SHUUZ gebruikersaccount.


Bij SHUUZ kun je helemaal zelf bepalen wat je met de opbrengst van de ingezamelde schoenen wilt doen. Of u het geld nu zelf gebruikt of doneert aan een liefdadigheidsinstelling, u kunt het continue beheren in uw beveiligde SHUUZ-gebruikersaccount en het op elk moment opnieuw definiëren.


Ook kunnen de doneerders van de schoenen, met behulp van een individueel SHUUZ account (Login als Schuhspender) over de resultaten van dit project voor uw instelling geinformeerd worden. Geheel volgens het motto "Met z`n allen gaan we ervoor!" is dit een extra service, om uw omgeving nog meer en voortdurend te motiveren. Zodra de campagne zich in uw instelling heeft gevestigd, kunt u rekenen op continue inkomsten:MWF Michelbacher Weiberfasching

"We verzamelen nu al een goed jaar en hebben tot nu toe ongeveer 2,5 ton schoenen verzameld. De volledige opbrengst ging naar onze vereniging. Inmiddels is het een doo.rlopende actie geworden waarbij we permanent schoenen blijven inzamelen. Dit initiatief is zeer goed aangekomen bij de mensen in de omgeving. Zelfs de dochter van onze tweede voorzitter helpt met veel enthousiasme bij het inpakken. We zullen de SHUUZ-inzamelcampagne ook weer dit hele jaar voortzetten."


Eva Mölter, 1. Vorsitzende, MWF Michelbacher Weiberfasching, Alzenau
Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp: achtergrondinformatie. Zijn er nog vragen, hier bij vragen en antwoorden staan antwoorden op alle vragen. Mocht er toch nog iets niet helemaal duidelijk zijn, dan kun u ook contact met ons opnemen: per E-Mail.

Paul en Paula leggen het systeem van SHUUZ uit - iets goeds doen met gedragen schoenen