De SHUUZ calculator voor volle dozen met schoenen

Shuuz komt ten goede aan arme mensen die zich geen goed nieuw schoeisel kunnen veroorloven. Shuuz komt ook ten goede aan degenen die de schoenen inzamelen. De opbrengst wordt toegewezen aan het gebruikersaccount van de inzamelaar en is vrij te besteden voor zelf te definieren bestemming. Last but not least is het milieu gebaat bij hergebruik van schoenen die anders weggegooid zouden worden en draagt bij aan CO2 neutraal transport. Dit is uniek!

SHUUZ bestaat sinds 2011: eerlijk, sociaal en verantwoord


Met behulp van de SHUUZ calculator kan door het invoeren van het gewicht van de schoenen per pakket, direct bekeken worden, hoeveel de doos in het ideale geval op zal brengen. Hoe hoger het gewicht van de schoenen per doos, des te hoger wordt de opbrengst per kilogram!Er zijn veel mensen in de wereld die zich alleen slechte schoenen of helemaal geen schoenen kunnen veroorloven. In onze samenleving gooien we gewoon hoogwaardige schoenen weg die nog steeds draagbaar zijn. SHUUZ geeft deze schoenen, net als andere hulporganisaties, voor hele kleine locale prijzen door aan minder bedeelde mensen.


Kolping Recycling GmbH

Samen met onze partner Kolping Recycling zorgen we er bij Shuuz voor, dat alle processen eerlijk en transparant zijn.


In tegenstelling tot andere verzamelacties of de oudkledingcontainer geeft SHUUZ een groot deel van de "opbrengst" aan de doneerders van de schoenen terug. Voorop staat dat de hergebruikers van de schoenen in de eerste plaats moeten profiteren van goedkope, maar kwalitatief hoogwaardige schoenen. SHUUZ transporteert echter met haar innovatieve logistiek veel goedkoper en milieuvriendelijker dan anderen. Dit stelt Shuuz in staat om de inzamelaars van de schoenen mee te laten delen in een groot deel van de opbrengsten. Daarnaast proberen we op deze manier het milieuvoordeel te maximaliseren. De ervaring leert dat de collectieve inzamelpunten van bijvoorbeeld instellingen, zulke hoge totale opbrengsten behalen, omdat ouders, klanten, leden en sponsors allemaal met veel enthousiasme en betrokkenheid aan het inzamelen deelnemen. En waar de opbrengst naar toe gaat kunt u helemaal zelf bepalen. Ook Nederland zelf heeft projecten voor goede doelen waar het geld graag gezien wordt.


SHUUZ Sammelstelle Fördergemeinschaft Deutsche Kinderherzzentren e.V.

"Vorig jaar hebben we onze doelstelling van 1.000 euro ruimschoots overtroffen. Dit is een groot succes voor ons. Een competente, ervaren partner als SHUUZ is een belangrijke factor op het gebied van fondsenwerving. Een goed idee werkt niet zonder vertrouwen, dus we kunnen het project zeker aanbevelen aan andere instellingen."


Barbara Esser, Fördergemeinschaft Deutsche Kinderherzzentren e.V.


Meer lezen over ervaringen van deelnemers aan SHUUZ klik hier.Dit is wat onze deelnemers tot nu toe in totaal aan opbrengsten bijeen brachten:

Gebruikte schoenen zijn niet waardeloos. De opbrengst van uw oude schoenen kan naar eigen inzicht worden besteed bijvoorbeeld voor uzelf gebruikt worden of gedoneerd worden aan een liefdadigheidsinstelling naar eigen keuze.

1.568.110€
Opbrengst voor de gebruikte schoenen. Geheel naar eigen keus te besteden.

Veel mensen in de wereld kunnen zich geen schoenen of alleen schoenen van slechtekwaliteit veroorloven. Help daarom verkopers in landen waar dit zo is, om hun bestaan veilig te stellen en kopers zoals familie, om goede en goedkope schoenen te kunnen verkrijgen.

5.808.720
Mensen aan kwalitatief hoogstaand en betaalbaar schoeisel geholpen.*

Jaarlijks worden in Nederland 135 miljoen paar schoenen uitgesorteerd. De meesten daarvan zijn niet kapot. Help om zulk afval te vermijden en wees zuinig op waardevolle grondstoffen.

48.793.248kg
CO2 verminderd. Dankzij vernieuwend transport en hergebruik.*

* De cijfers zijn gebaseerd op gemiddelde waarden. Als u geïnteresseerd bent in de details, neem dan contact met ons op!

De SHUUZ calculator toont de opbrengst helder en transparant