Gebruikte schoenen "verkopen"

Te kleine kinderschoenen of niet meer modieuze heren- en damesschoenen:“Wat moet ik er mee, ze nemen veel te veel plek weg?” Het antwoord: verkopen! Bij SHUUZ krijg je geld voor gebruikte schoenen.


Gebruikte schoenen aan Shuuz verkopen en tevens anderen helpen

De gebruikte schoenen die u in uw kelder of op zolder vindt bij het schoonmaken en opruimen van uw huis horen niet eenvoudigweg bij uw afval weggegooid te worden. Een dergelijk advies, dat u op sommige paginas op het internet vindt, kunt u het beste direct weer vergeten. Nog goed voor een tweede keer dragen - behoren deze schoenen niet bij het restafval en ook niet in de normale vuilnis thuis.


In plaats daarvan kunt u contant geld verdienen door gebruikte schoenen te verkopen (hoeveel vertelt de SHUUZ calculator). En niet alleen dat: andere kansarme mensen profiteren ook direct van uw oude schoenen.


Met de verkoop van uw oude schoenen aan SHUUZ…

 • …vermijd afval en ontlast het milieu!

 • …help mensen die zich anders geen schoenen kunnen veroorloven!

 • …verdien een extraatje voor uzelf of voor een goed doel!

 • …profiteer van honderd procent transparantie!


Wat gebeurt er precies met uw gebruikte schoenen?

Omdat SHUUZ staat voor uitgebreide transparantie, leggen wij u graag uit wat er met de schoenen die u aan ons verkoopt, gebeurt:


 1. Kolping Recycling GmbH

  Na ontvangst van uw pakket evalueren we de schoenen in nauwe samenwerking met Kolping Recycling. Let op: Als de schoenen in een zeer slechte staat verkeren en niet meer draagbaar zijn, moeten we ze uitsorteren en op de juiste manier weggooien.

 2. .
 3. Na de doorsortering versturen we de nog draagbare schoenen naar retailers/ winkeliers over de hele wereld die hun brood verdienen met de schoenenhandel.

 4. Deze retailers verkopen gebruikte schoenen ter plaatse aan mensen die zich geen kwalitatief goede schoenen kunnen veroorloven tegen gangbare, lokale prijzen. Dit geeft met name kinderen de mogelijkheid om het dagelijks leven beter te kunnen trotseren dankzij de gebruikte schoenen uit Nederland. Zonder schoenen is dat vaak nog moeilijker, dan hoe het al is.


Vergoeding voor gebruikte schoenen via SHUUZ - zo eenvoudig is het:

 1. Maak eerst een deelnemersaccount aan op Shuuz. Dit kan als privé of als instelling. Met instellingen bedoelen we bijvoorbeeld basisscholen, kleuterscholen, kinderdagverblijf, kinderopvang of verenigingen.

 2. .
 3. Nadat u zich heeft aangemeld logt u gewoon in op uw persoonlijke, veilige deelnemersaccount. Daar ontvangt u gratis pakketzegels om uit te printen.

 4. Pak nu een grote doos en stop deze vol met oude schoenen. Let op: de doos moet minstens 7 kg schoenen bevatten. Het gewicht van de doos zelf kan moet niet mee gewogen worden. We hebben deze grens van 7 kg schoenen ingevoerd in verband met de transportkosten. Maar geloof ons: 7 kg schoenen komen snel bij elkaar.

 5. Plak het uitgeprinte verzendetiket op uw pakket en breng het pakket vervolgens naar het dichtstbijzijnde servicepunt van DHL. Natuurlijk kunt u de doos met schoenen ook gewoon aan uw DHL bezorger meegeven.

 6. Zodra wij uw zending hebben ontvangen, wordt zo snel mogeljik met de sortering begonnen. Daarbij wordt gecontroleerd of alle schoenen nog echt draagbaar zijn.

 7. Voor de nog te dragen schoenen schrijven wij de opbrengst bij op uw persoonlijke gebruikersaccount.


Gebruik gewoon onze SHUUZ calculator om te berekenen hoeveel geld je kunt krijgen voor je gebruikte schoenen.


Als instelling schoenen verzamelen en een extraatje ontvangen

Omdat te kleine kinderschoenen bijzonder geschikt zijn voor een tweede ronde, is een inzamelingsactie in uw basisschool, crèche of kleuterschool een goed idee. Laat het de ouders weten en combineer de schoeneninzamelactie met educatieve activiteiten en als interessant schoolproject.


Als vereniging heeft u ook de mogelijkheid om regelmatig inzamelacties te starten. Activeer gewoon uw leden en gebruik de opbrengst van de verkochte schoenen voor de verenigingskas van uw club. Zo kan misschien een deel van aanstaande clubreis worden gefinancierd.


De opbrengst van uw verkochte schoenen doneren

Als u nu zegt: "Ik wil nog meer goeds doen", biedt SHUUZ u de mogelijkheid om de opbrengst van uw schoenen te doneren. Dit kan eenvoudig via je gebruikersaccount of direct, zelfs zonder registratie, via onze website Schoenen doneren.


Er zijn verschillende projecten en hulporganisaties waaruit u kan kiezen: Artsen zonder grenzen, stichting jarige job, en nog veel meer.


Help met de verkoop van uw gebruikte schoenen niet alleen kinderen en volwassenen in derdewereldlanden, maar ondersteun ook hulpprojecten die zorgen voor kansarme kinderen, gezinnen en ernstig zieke mensen over de hele wereld. Wilt u een gedetailleerd overzicht met alle informatie over de betreffende hulpprojecten? Bezoek dan onze pagina Donatie ontvanger.


Verkoop gebruikte schoenen in plaats van ze in de oude kledingcontainer te gooien

Nu weet u wat er met uw gebruikte schoenen gebeurt en waarom het zinvol is om ze niet in de vuilnis te gooien. Maar misschien vraagt u zich nu af waarom de schoenen niet net zo veilig zijn in een kledingcontainer, bij de recycling of in speciale schoenencontainers.


de processen van kledingcontainers en Co. zijn (vaak) niet transparant

Er is veel wantrouwen rond het onderwerp van oude kleren en er moet goed worden nagedacht over aan wie men zijn gebruikte kleren en schoenen toevertrouwt.

Wanneer u uw oude, gebruikte schoenen in de kledingcontainer gooit, ontbreekt het u vaak aan transparantie over wat er daarna met ze gebeurt. Oude kleren, waaronder oude schoenen, zijn goederen waarmee gehandeld wordt. Vaak zijn het particuliere instellingen die hiervan profiteren. Bij SHUUZ willen we dat iedereen profiteert van de opbrengst van oude schoenen.


Het recyclingsysteem voor kledingcontainers is niet echt transparant. Gebruikte kleding is een handelsartikel

Enerzijds krijg je geen cent bij het weggooien van je oude schoenen als je ze de in de kledingcontainer gooit en anderzijds verdienen deels dubieuze bedrijven er veel geld mee. Bij SHUUZ hebben we niets tegen het verdienen van geld. Maar indien mogelijk moet het geheel transparant zijn en vooral de detailhandelaren en klanten ter plaatse in de derdewereldlanden helpen. En als dit ook banen in Duitsland aan onze kant creëert en u als deelnemer zelf ook nog wordt beloond en daarmee ook de kans bestaat dat uw favoriete goede doel een steentje bijgedragen krijgt, vinden wij dat des te beter.


Kortom: dit is wat het meedoen aan Shuuz teweeg brengt.

U weet nu niet alleen hoe uw oude schoenen een tweede leven krijgen, maar ook wie er allemaal nog van profiteren.


 1. Door uw gebruikte schoenen voor SHUUZ in te zamelen, profiteren wereldwijd mensen die zich anders geen goed schoeisel zouden kunnen veroorloven.

 2. Door de handel met schoenen, kunnen retailers met hun famlies over de hele wereld (maar vooral in Afrika) de kost verdienen.

 3. U kunt de opbrengst van de schoenen aan uzelf uitkeren of een liefdadigheidsinstelling van uw keuze steunen.