Wegens technische problemen met de pakketzegels bieden wij deze dienst momenteel niet aan in Nederland.


Oude schoenen doneren en iets goeds doen

Of het nu in de kinderkamer is, de kledingkast op je slaapkamer, de ladenkast in de gang of soms zelfs in de kelder, op zolder of in de rommelkamer - oude schoenen stapelen zich overal op. Dus is het tijd om ze uit te sorteren. Maar waar moet je met al die oude schoenen naartoe? Je wilt ze immers niet in de vuilnisbak weggooien dat mag immers ook niet!


Waar moet ik dan naartoe met mijn oude, te klein geworden en of gebruikte schoenen?

Er is veel wantrouwen rond het onderwerp oude kleren en er moet goed over nagedacht worden aan wie men zijn gebruikte kleren en schoenen toevertrouwt.

De eerste weg leidt vaak naar de oudkledingcontainer. Maar als je daar aankomt, besef je dat je niet echt weet wat er gebeurt met je oude kleren en of schoenen die niet meer passen.


Het recyclingsysteem voor kledingcontainers is niet echt transparant. Gebruikte kleding is een handelswaar.

Het recyclingsysteem voor kledingcontainers is niet echt transparant. Gebruikte kleding is handelswaar, maar helaas zijn er veel zwarte schapen onder de recyclers die, onder een liefdadigheidsdekking, de opbrengst van de verkoop van deze oude kleding en schoenen uitsluitend in hun eigen zakken stoppen. Door uw oude schoenen naar schuuz te sturen bent u aan de veilige kant.


Volledige transparantie met Shuuz

Daarom willen wij bij Shuuz u de mogelijkheid bieden om in alle transparantie van oude schoenen af te komen om het milieu te ontlasten en tegelijkertijd mensen over de hele wereld te helpen. U bepaalt zelf wat er met de financiële opbrengst van de verkoop van uw oude schoenen gebeurt. U kunt kiezen uit verschillende goede doelen of bijvoorbeeld voor voorzieningen voor ernstig zieke mensen en hun familieleden, talrijke hulpaanbiedingen voor kinderen en verenigingen die therapieën voor kinderen met een handicap aanbieden en hen zo in staat stellen om aanzienlijke vooruitgang te boeken in hun ontwikkeling. Ook zitten verenigingen vaak te springen om geld om daarmee voor de leden wat goeds te doen. Keuze genoeg dus.


En het goede daaraan is: in plaats van contant geld, doneert u het geld door uw schoenen naar SHUUZ te sturen. U bepaalt zelf welk aan welk doel u de opbrengst van uw oude schoenen wilt schenken.


Oude schoenen doneren en opbrengst genereren

In tegenstelling tot sommige van de niet echt transparante manieren om oude schoenen te doneren, geven wij u volledig inzicht in wat er met hen gebeurt en tegelijkertijd behoud u de controle over waar de opbrengst van de schoendonatie naartoe gaat.


Wat gebeurt er precies met de gedoneerde schoenen

De oude schoenen, zolang ze nog in goede en draagbare staat zijn, worden wereldwijd verkocht aan mensen die zich geen nieuwe schoenen van hoge kwaliteit tegen normale prijzen kunnen veroorloven! De bruikbare schoenen worden bijvoorbeeld naar Afrika verscheept, waar ze eerst worden verkocht aan kleine winkeliers. Deze winkeliers leven van de verkoop van deze gebruikte schoenen uit Nederland. Tegen absoluut eerlijke prijzen krijgen kinderen bijvoorbeeld de kans om het soms moeilijke dagelijkse leven beter door te komen met een paar goede schoenen.Tot nu toe klinkt het goed denk je, maar waarom geeft Shuuz mensen niet gewoon de schoenen helemaal gratis? Heel eenvoudig: de lokale winkeliers betalen voor het transport. Aan de andere kant is het alleen door de handel met uw gebruikte schoenen dat die kleine handelaren en hun gezinnen de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Daarnaast bieden wij onze verzenders een extra vergoeding en creëren zo een stimulans om iets goeds te doen. U kunt nog meer goeds doen door de opbrengst te doneren.


Dus: wat is beter dan verkopen? doneren...!

"Rijk is degene die veel heeft, rijker is degene die weinig nodig heeft, en het rijkst is degene die veel geeft."
(Gerhard Teerstegen, deutscher Schriftsteller - 1697-1769)


Zelfs de zogenaamd armen in onze westerse samenleving zijn meestal nog steeds in staat om een paar nieuwe schoenen te kopen. Elders is dit niet langer noodzakelijkerwijs het geval. Zoals reeds beschreven, kunt u deze mensen direct helpen met uw gebruikte schoenen. Maar met de schoendonatie help je nog meer door jezelf niet te laten vergoeden, maar de opbrengst rechtstreeks aan een vrij gekozen liefdadigheidsinstelling te schenken.


Omdat wij het hele proces voor u afhandelen, is het aan de ene kant volledig ongecompliceerd voor u en doet het u aan de andere kant geen financiële schade aan. De schoenen zijn immers gewoonweg te klein voor u of uw kinderen. Maar wat u doet met uw donatie voor kinderen met een handicap, jongeren in crisisgebieden of mensen die buiten hun schuld in armoede zijn gevallen, is gewoonweg van onschatbare waarde. En ook al zijn het maar een paar oude schoenen, je geeft veel.


Samenvattend:

  • Uw schoendonatie komt ten goede aan mensen over de hele wereld die zich geen schoenen tegen normale prijzen kunnen veroorloven.

  • Kleine handelaren en hun gezinnen leven van de handel met gebruikte, draagbare schoenen uit Nederland.

  • De opbrengst van de verkoop tegen eerlijke prijzen wordt gebruikt ter ondersteuning van liefdadigheidsinstellingen die bijvoorbeeld mensen in nood, ernstig zieke mensen of kinderen met een handicap helpen. U beslist zelf en volledig transparant welke organisatie of vereniging uw donatie ontvangt. Details over de door schuuz voorgestelde instellingen zijn te vinden op goede doelen.


Oude schoenen doneren en tevens nog iets goeds doen